Så er den næste/nye generation af luftrensere her

Fjerner pollen og andre allergistoffer. ”Lige så ren og frisk luft inde i fjeldhytten som udenfor”

Har du problemer med pollen eller andre allergier?

En ny luftrenser fjerner effektivt allergerne – både i luften og på fladerne.

– Nu har allergikere det godt i vores sommerhus. Indeluften er lige så ren og frisk som udenfor, fortæller Katarina Sandberg, som har en hytte på fjeldet i Arjeplog i det nordlige Sverige.

Køb og prøv-garanti: Svarer Purify ikke til dine forventninger? Så er det blot at returnere den inden for 14 dage, hvorefter du får pengene tilbage.

Purify er en innovation, der er udviklet af den svenske teknikvirksomhed Ozoneair i Luleå – og den adskiller sig fra tidligere luftrensere på et afgørende punkt:


– Almindelige luftrensere renser luften med et filter. Purify har et førsteklasses filter, som opfanger partikler. Men det nye ved Purify er en egenudviklet og certificeret teknik med ultraviolet lys. Luften renses på en aktiv og meget mere effektiv måde end den, der tidligere har været mulig. Partikler og skadelige stoffer i både luften og på fladerne nedbrydes, forklarer Johan Lundberg, grundlægger af Luleå-virksomheden.

Fjerner vira, bakterier og allergener

Purify eliminerer allergistoffer, skimmelsvampesporer, vira, bakterier, kemikalier og andre skadelige partikler.

Katarina Sandberg og hendes mand har anskaffet en Purify til hytten på Arjeplogfjällen ved søen Rappen i det nordlige Sverige. Der har de et hus på et højdedrag med udsigt over søen, en overnatningshytte med brændeskur på grunden – og et bådehus og en sauna længere nede mod søen. Katarinas morforældre købte stedet i 70’erne.

– Her gearer vi ned og stortrives. Min mand går på rypejagt, vi kører snescooter eller står på ski og fisker om vinteren. Om sommeren sejler vi ud med båden og sætter net, fortæller hun.

Når parret ikke er i hytten, låner de den gerne ud til deres to voksne børn, venner og bekendte. Og de har ofte gæster:

– Det føles trygt, at luftrenseren fjerner vira og bakterier, da vi har mange mennesker på gennemtræk i hytten. Det betyder, at hytten altid er ren og frisk, og vi behøver ikke at bekymre os om smitte på samme måde som før.

Desuden har de allergikere, der har opholdt sig i hytten, haft det fint:

– Vores søn er allergisk over for pelsdyr – derfor føles det ekstra godt at rengøre hytten, når der har været kæledyr i den. Den hjælper også, når der er pollen i luften.

– I marts var vi der ti personer samtidigt – og en hund. Når man bor mange på lidt plads, lugter det naturligvis mere. Vi har måske grillet og kørt snescooter, og tøjet lugter af røg og brændstof. Vi laver mad i køkkenet, og en våd hund kommer ind. Så er det fantastisk at have en luftrenser, som fjerner lugten og frisker op.

Huset på 65 kvadratmeter har en åben planløsning, hvor køkkenet og dagligstuen med pejs og entréen er ét rum. Katarina har anbragt luftrenseren Purify på en hylde i entréen.

– Der er sket en enorm forandring, siden vi anskaffede Purify. Luften bliver ren og klar, og der lugter aldrig dårligt indenfor. Når vi ankommer til hytten og ikke har været der i lang tid, tænder vi for Purify – og den indelukkede og kvalme lugt forsvinder med det samme. Derefter lader vi den køre døgnet rundt. Den er støjsvag, så man bemærker den næsten ikke.

Nem at anvende – stilren og støjsvag

Purify leveres med en fod, men kan også monteres på væggen.

– Designet er diskret, stilrent og nydeligt. Apparatet er nemt at anvende og vejer knap tre kilo, så det er let at tage med sig, hvis man vil bruge det et andet sted.

Parrets datter har for nylig købt en brugt campingvogn, og Katarinas forældre har en autocamper.

– De skal låne vores Purify til opfriskning – ofte begynder der at lugte kvalmt i en autocamper eller campingvogn.

Til hverdag bor parret i en villa i Älvsbyn. Katarina arbejder som frisør og har en salon midt i lokalområdet.

– Jeg overvejer at anskaffe en Purify til min salon. Som frisør anvender man permanentvæske og andre stærke hårvæsker, hvor det kan være en fordel med kontinuerlig rensning af luften. Purify har kort sagt mange anvendelsesmuligheder – og er en rigtigt god investering, som jeg varmt anbefaler.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Menu