Anders er allergisk over for katte: ”Får ikke længere symptomer”

En ny luftrenser gør det muligt for allergikere at have kæledyr: ”Endelig kan jeg have kat i huset!”

+++

Anders Åhlund er allergisk over for katte og andre pelsdyr – men nu kan han uden problemer have kat derhjemme.

Løsningen er en helt ny slags luftrenser, Purify.

– Det er næsten for godt til at være sandt! Til sommer skal sønnens kat bo hos os, siger Anders.

Katteallergi er den mest udbredte pelsdyrallergi i Sverige – godt og vel hver tiende svensker er allergisk over for katte. Anders Åhlund i Boden er en af dem:

– Øjnene klør, jeg får stoppet og rindende næse, nyser og bliver træt, fortæller han.

Børnene anskaffede sig kat, da de flyttede

Anders er officer og bor sammen med sin hustru i en villa i Sävast i det sydlige Boden i Norrbotten. De to voksne børn har været heldige: De har ikke arvet Anders’ allergi, og nu hvor de er flyttet hjemmefra, har de begge fået kat. Datteren har en ”rødhåret” huskat, som hedder Sven, og sønnens sort-hvide huskat hedder Signe. Begge er indekatte.

– Jeg og min hustru er rigtigt glade for dyr, og vi har prøvet at have kattene på besøg, men jeg fik det for dårligt efter et par dage. Det er virkelig irriterende, siger Anders.

Forskellen i forhold til almindelige luftrensere

Men så hørte Anders om en ny luftrenser, Purify, som effektivt eliminerer allergistoffer fra eksempelvis pollen eller kæledyr. Purify er udviklet af teknikvirksomheden Ozoneair i Luleå – og adskiller sig fra tidligere luftrensere på et afgørende punkt:

– Almindelige luftrensere renser luften med et filter. Purify har et førsteklasses filter, som opfanger partikler. Men det, der gør Purify unik, er en ny og avanceret teknik med ultraviolet lys. Luften renses på en aktiv og meget mere effektiv måde end den, der tidligere har været mulig: Partikler og skadelige stoffer i både luften og på fladerne nedbrydes, forklarer Johan Lundberg, grundlægger af Luleå-virksomheden.

Stresstest: Kat i huset i tre uger

Anders Åhlund købte sin Purify i november 2021 og monterede den på en væg i entréen.

– Den er diskret med en hvid ledning, så man lægger ikke mærke til den, og den er så godt som støjfri. Vi kunne med samme mærke en forskel – luften blev friskere i hele huset.

De bestemte sig for at udføre en ”stresstest” af Anders’ allergi: Sønnens kat, Signe, flyttede hjem til dem.

– Jeg var ærligt talt skeptisk i forhold til, om det ville fungere. Men Signe boede hos os i tre uger, og jeg fik ingen symptomer. Det er fantastisk, siger Anders.

”Luften er frisk og ren”

Parret havde gæster en aften: en familie med en chihuahua.

– Jeg plejer at få lidt allergisymptomer på grund af hunden, men jeg mærkede ingenting. De sagde helt spontant, da de kom ind i huset, at luften føltes utroligt frisk – og det gør den. Tænk i retning af den rene og friske luft i skoven, når det har regnet, eller ved havet.

Luftrenseren Purify er også effektiv mod lugt.

– Når man laver mad og steger noget, eksempelvis løg, kan det jo lugte efterfølgende, også selvom man har haft tændt for emhætten. Men ud over emhætten tænder vi nu også for vores Purify. Der findes tre effektniveauer, og vi sætter den på maks., når vi laver mad. Så er der ingen lugt bagefter.

Passer katten Signe inden sønnens bryllup

Til sommer skal sønnen giftes og tager til Skåne i forbindelse med bryllupsforberedelserne.

– Til den tid skal vi være kattepassere for Signe i flere uger. Hun flytter hjem til os, og det ser vi virkelig frem til. Hun er indekat, men vi regner med at give hende sele på og tage hende med i haven, når vejret er godt, fortæller Anders.

Luftrenseren Purify fås i tre forskellige størrelser med kapacitet til 30, 60 eller 120 kvadratmeter. Anders Åhlund har den største i sin halvandenplansvilla på 155 kvadratmeter.

Her kan du finde den Purify, der passer til dit behov

Sådan fungerer Purify:

  • Kører døgnet rundt og renser kontinuerligt luften og fladerne i dit hjem.
  • Hjælper mod alle slags allergi ved at uskadeliggøre allergene stoffer.
  • Eliminerer også vira og bakterier samt neutraliserer dårlig lugt og mug.
  • Næsten lydløs, så du ikke forstyrres unødigt.

Unik teknik: Hvordan foregår det, når Purify renser luften?

• Indeluften, som suges ind i luftrenseren, udsættes for et stærkt og intensivt ultraviolet lys, som nedbryder urenheder i luften.

• I Purify udføres der også en såkaldt fotokatalyse. Det indebærer, at et rensende og unikt cytoplasma sendes ud i rummet i form af aggressive molekyler, som hverken kan ses eller mærkes og som er helt ufarlige. Plasmaet spredes i alle rum, hvor den fortsat angriber og nedbryder urenheder og andre skadelige partikler i luften og på fladerne.

Læs mere om, hvor Purify fungerer 

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Menu