Typiske spørgsmål og svar

Pige og far giver high five

Hvorfor angiver vi ikke mængden af ​​ozon?

Der er ingen standardiseret måde at måle ozon på. Derfor finder vi det ikke relevant at sammenligne mellem forskellige enheder, da alle producenter måler på forskellige måder. Vi har i stedet valgt at angive max. kvm, da det er et mere virkelighedsnært tal, som de fleste kan forholde sig til. Da vores teknologi samtidig benytter svingende intervaller, vil der ikke blive produceret en jævn strøm af ozon, hvorfor vi også kunne risikere at angive misvisende værdier, hvilket vi selvfølgelig ikke ønsker.

Er der en forhandler?

Vi samarbejder i øjeblikket ikke med nogle forhandlere, hvilket betyder at produktet skal bestilles via vores hjemmeside eller ved at ringe til os.

Tager mad og andre ting i køkkenet skade af ozon?

Madvarer bliver ikke uspiselige eller skadelige. Dog kan ozon fremskynde processen der gør at madvarer som f.eks. frugt bliver for gamle, hurtigere. Put eventuelt madvarer i plastposer eller i dit køleskab.

Redskaber i køkkenet tager ikke skade af behandlingen og det samme gælder ting som kogebøger og forklæder. Planter bør dog fjernes, ligesom kæledyr og mennesker ikke skal befinde sig i rummet når det behandles, samt to timer efter.

Skal der luftes ud efter behandling?

Det er ikke et krav at der luftes ud efter en behandling med en ozongenerator. Der kan dog være en lugt der minder lidt om klor til stede. Denne lugt er ikke farlig, og kan let fjernes ved at lufte ud.

Kan man benytte andre rum imens?

Ja, det kan du, hvis du sørger for at det er 100% lufttæt fra det rum, du rengør. Mennesker, dyr og planter skal ikke udsættes for høje koncentrationer af ozon, og det er derfor vigtigt at du sikre dig, at rummet der behandles er komplet aflukket. Husk at det behandlede område skal være aflukket indtil to timer efter endt behandling.

Er det farligt at behandle med ozon?

Nej. Man kan læse mange steder at ozon er farligt, og ikke bør benyttes af andre end professionelle. Det der henvises til her er, at ozon er skadeligt for mennesker, dyr og planter – i høje koncentrationer. Benyttes ozon dog korrekt (brugsanvisningen læses og følges) så kan man roligt rense sit hjem, bil eller anden ejendom med en ozongenerator fra Ozoneair.

Når maskinen indstilles til områdets størrelse, udregner den selv den rette mængde ozon, som derved sikrer at der ikke sker skade på nogle ejendele. Selv sørger man for ikke at være til stede, og dyr og planter skal også fjernes fra området der behandles. Når behandlingen er slut venter man to timer, hvorefter området er fuldstændig sikkert at betræde. Det kræver ikke professionelle, bare lidt omtanke og rådførsel i brugsanvisningen.

Hvor finder jeg brugsanvisningen på hjemmesiden?

Fra forsiden kan du scrolle ned til vores produkt display, hvor de tre produkter er fremstillet ved siden af hinanden, sammen med nyttig information. Ved at klikke på ‘LÆS MERE‘ lige under BESTIL-knappen kan du få yderligere information om det pågældende produkt.

Klikker du herefter på ‘Teknisk info‘ (på den nye side du er kommet ind på), vil der nede i bunden være et link til vores brugsanvisning, kaldet ‘Manual‘. Klikker du på dette, åbnes dokumentet i et nyt faneblad i din browser, og du kan herfra downloade det eller printe det ud.

Kan man lade maskinen være tændt hele tiden?

Nej, da man ikke må være til stede under behandlingen, kan man heller ikke have ozongeneratoren tændt hele tiden i ens hjem. Desuden er ozon et yderst effektivt rensemiddel, så det er ikke nødvendigt at have maskinen tændt hele tiden.

Maskinen skal kun være tændt i den tid den har beregnet til behandlingen. Selvom Ozoneair benytter interval behandling, som beskytter ting af plast og gummi, og elektronik, vil disse genstande stadig tage skade ved konstant eksponering til ozon.

Hvad gælder for dyr? F.eks. akvariefisk?

Dyr må, ligesom mennesker, ikke være til stede i lokalet eller området, der behandles. Er der tale om fisk i et akvarie, er det ikke nødvendigvis muligt at flytte dem. Disse kan også sagtens efterlades, da de ikke vil blive eksponeret for ozon nede i vandet. Dog skal luftpumpen slukkes.

Metaller, elektronik, plast og gummi – skal det fjernes eller ej?

Da Ozoneairs produkter benytter en ny teknologi, der benytter sig af intervaller, kan genstande bestående af/indeholdende metal, plast og gummi, og øvrige elektriske komponenter, godt efterlades i det område der behandles.

Fjerner produkter kun lugt, eller også skimmelsvamp?

Ozongeneratorerne fra Ozoneair fjerner al lugt, dræber bakterier, virus og skimmelsvamp, således at disse ikke kan sprede sig eller fortsætte deres skadende adfærd. Derved kan Ozoneair hjælpe med mere end bare at fjerne dårlig lugt.

Ozoneair produkter

Hvilket produkt skal jeg vælge?

Find ud af hvilket Ozoneair produkt der passer til lige netop dine behov. Alle produkterne er nemme at betjene og er sikre og effektive at bruge. Læs mere om dem alle her.

skimmel bag møbel og pige i åbent vindue

En smart gadget til at fjerne skimmel – helt uden kemikalier

Bor du i et hus med kælder? Da er der risikoen for at du døjer med ubehagelig lugt, jordbakterier og skimmel, stor.